Menü

Kore DiziJapon DiziKendi KalemimdenKitap Yorumu Melankolik Masallar Mim Kore FilmJapon FilmKendi SesimdenAnime Günlük Mevzular Johnny Deep

Translate

22 Temmuz 2015 Çarşamba

GÖZLERİNDEKİ CANAVAR-- J.M. DARHOWER


Orijinal Adı: Monster in His Eyes
Yazarı: J. M. Darhower
Çeviri: Arzu Altınanıt
Yayıncı: Yabancı Yayıncılık
Goodreads Puanı: 4.30
Sayfa sayısı: 443

"Ignazio Vitale iyi bir adam değildi.
Onu ilk gördüğümde tehlikesini sezmiştim.
Karanlık ve öldürücü... Büyüleyici ve ürkütücü...
İstediğim her şey ve ihtiyacım olan son şey...

Saplantı

Beni ağına düşürmesi, yatağa atması ve hayatına dahil etmesi çok uzun sürmedi.
Onun sırları vardı, hayal bile edemeyeceğim sırlar...
Gözlerindeki karanlık, ürkütücü ve heyecan vericiydi.
O, yakışıklı prens maskesi altına gizlenmiş bir canavardı ve maskesini çıkardığında her şey değişmişti.

Ondan nefret etmek istiyordum.
Bazen ediyordum da... Ama bu onu sevmeme engel olmuyordu."




Sanırım güçlü bir erkek her kadının hayali ya da en azından benim (:
Varlığıyla güven veren, herkesin saygı duyduğu -hatta belki biraz da korktuğu- kendimi özel hissettirecek bir erkek... Kim istemez ki böyle birini?

Zaman zaman kapıya limuzinle dayanan, onunla geçen her gün için bir düzine gül alan, bir yerlere mi gitsek dediğimde helikopter ya da özel uçağıyla emrime amade bekleyen... ahhh ahh rüya yalnızca rüya...

Bu kadar güç, saygınlık, para içinde kötü bir yan da olacaktır tabi ki...Zaten ben hep kötü çocukları sevmişimdir. Belki de evimin rahatlığında çayımı ya da kahvemi yudumlarken onlarla karşılaştığım içindir ^_^

Her ne sebeple olursa olsun Naz tam benim tipim hehe...

Gri'nin Elli Tonu'ndan sonra girdiğim arayış sırasında bulduğum kitaplardan Gözlerindeki Canavar.

Kitap klasik zengin, yakışıklı erkek kızI görür ve onun aklını başından alır şeklinde başlasa da sonunda aslında güzel bir kurguya sahip olduğunu anlıyoruz. 

Karissa Reed, kitabımızın esas kızı...
18 yaşında üniversitede bursla okuyor, uçarı bir tip değil sıradan bir kızcağız. Küçük yaşta babası evi terk edince annesi ile kalıyor. 

Annesi garip bir kadın, bir yerde tutunamayan bir tip, çok fazla aynı yerde kalmayı sevmiyor ve Karissa'yı da kendiyle birlikte sürüklüyor. Paranoyak, şüpheci özellikle yabancı insanlar konusunda çok hassas, güvenliğe gereğinden fazla önem veriyor ve bu da Karissa'yı çok fazla sıkıyor. 

Karissa, Newyork Üniversitesi'ni kazandığında büyük şehre gitmesini istemediği için şiddetle karşı gelse de sonunda mücadeleyi Karissa kazanıyor ve NY'a taşınıp yurtta Melody'le yaşamaya başlıyor.

Melody, aslında zengin bir kız fakat ayakları üzerinde durmak, kendini tanımak, tecrübe kazanmak için yurtta kalıyor. Karissa'yla iyi anlaşıyorlar, ona göre daha az zeki olsa da Melody'nin burs için notlarını yüksek tutmaya ihtiyacı olmadığından biraz daha rahat.

Kitapta sürekli felsefe dersinden bahsediyorlar ki zaten Naz'le de orada tanışıyorlar. Karissa, telefonunu sınıfta unutuyor ve almak için geri döndüğünde ise... taaa daaaaa

"Tahminimden yaşlıydı; en az otuz yaşındaydı, hatta belki de kırkına yaklaşmıştı ama teninde gençlere özgü bir ışıltı vardı. Kirli sakallıydı, sanki birkaç gündür tıraş olmakla uğraşmamış gibi görünüyordu. Kahverengi saçları ne kısa ne uzundu. İnatçı bir tutam bukle geriye doğru atılmıştı. Onu düzeltmek için uzun zaman mı harcamış, yataktan öylece mi çıkıp gelmiş belli değildi.
 Ne olursa olsun etkilenmiştim."

Ignazio Vitale... 38 yaşında, fazlasıyla zengin, etrafta saygı ve korku uyandıran, kendinden son derece emin biri ne iş yaptığı meçhul (: 

Okuldaki ilk karşılaşmalarından sonra Karissa'nın Melody'nin zoruyla gittiği 80'ler partisinde yeninden buluyorlar birbirlerini. -ne tesadüf ama peh!-

Karissa, partide sarhoş oluyor ve ertesi sabah uyandığında kendini Naz'ın yatağında buluyor fakat bu zararsız bir gece (:

Arkadaşı Melody tatil için Aruba'ya (Karayipler'de bir yermiş) gidince Karissa da sıkıntıdan (tabi tabi) hem de teşekkür için Naz'ı arıyor ve sonunda 1200 dolarlık bir yemeğe çıkıyorlar. Artık ne yedilerse.

Gece malum şekilde sonlanıyor tabi ^_^

Sonunda daha da yakınlaşıyorlar hatta Naz evlenme teklifi bile ediyor :D

Ama Karissa ve Naz'ın geçmişleri ortaya çıkmaya başlayınca işler karışıyor. 

Annesi garip bir şekilde yeninden deliriyor ve Karissa'yı uzaklaştırmaya çalışıyor ama bu mümkün olmayınca kendisi ortadan kayboluyor. 

Karissa ve Naz'ın geçmişten gelen bağlarını öğrendiğimizde de kurgunun güzelliğini anlıyoruz ama bunu anlamak baya uzun sürüyor :)

Kitap genel olarak güzel olmakla birlikte ben alırken tek kitap olduğunu düşünmüştüm ve kafamda birçok soru işareti kalmıştı neyse ki 2 kitaptan oluşan bir seriymiş. 

Diğer kitabın Naz'ın ağzından anlatıldığını söyleniyor bakalım nasıl olacak.

Genel olarak kitabı beğendim, çeşitli eleştiriler olsa da (özellikle Karissa ve Naz'in yaş farkı yüzünden olanlar) ben bunlara katılmıyorum. Okunabilir bir kitaptı bence.

Benim puanım 4

Keyifli okumalar :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz