Menü

Kore DiziJapon DiziKendi KalemimdenKitap Yorumu Melankolik Masallar Mim Kore FilmJapon FilmKendi SesimdenAnime Günlük Mevzular Johnny Deep

Translate

10 Ekim 2015 Cumartesi

THE LAST CİNDERELLA



İnanırsa, herkes bir külkedisi olabilir.

"Hadi canım sende!" diyesi geliyor insanın değil mi?

Eh film işte... 
Yoksa nerdeeee iki taş adam bulacaksın da ikisi de aşktan ölüp bitecek, sen de arada kalacaksın. Çok öncelerden görmüş birileri bu rüyayı hatta üstüne bir de şarkı yazmış. "Rüyalar gerçek olsa... bla bla"


Neden hep birini seçmek zorundayız ki?
İkisini de alsak :D
Ama zalım dünya hallerinden soyutlayıp kendini, insan yine de bir mutlu oluyor sanki. "Ya tutarsa." hesabı "ya olursa" diye düşünüp saçma sırıtışlardan alamıyor kendini.

Bu kadar girizgah yeter herhalde. 11 bölümden oluşan dizimiz Son Külkedisi. (Sondan bir önceki mi deselerdi? ee biz ne olacağız o sonsa?)



Bir güzellik merkezinde çalışan Sakura, 39 yaşında olmasına rağmen hala yalnız bir kadındır. Tabi bu 10 yıllık yalnızlığında paslaklılığının da payı büyüktür.



Ama bunu önemsemez çünkü arkadaşlarının ona yettiğini düşünür.



Uzun süredir çalıştığı işinde artık terfi beklemektedir. Ancak onun yerine eski arkadaşı Tachibana, gelince önce ayrılmak ister sonra yan çizer ^_^



Tachibana, yaşadığı acı deneyimden sonra aşka kendini kapatmış biridir ve Sakura'yla hiçbir konuda anlaşamaz.



İkili her ne kadar kedi köpek gibi olsa da, uzun zamandır Tachibana'ya aşık olan ve aralarındaki bu sevimli didişmeleri fark eden Choko, Skarura'yı uzaklaştırmak için üzerine Hiroto'yu salar.



-----------------------------SPOİL--------------------------------


Chiyoko'nun üvey kardeşi olan Hiroto, profesyonel bisiklet sürücüsüdür ve bir hayli çapkındır ^_^
Geçmişten yaptığı bir hatadan dolayı kız kardeşine karşı kendini sorumlu hisseder ve bu yüzden de her dediğini tereddütsüz yapar. 

Ailesiyle de arası pek iyi değildir babası onun sorumsuz, işe yaramaz olduğunu düşünür ve bisiklete merakını da özellikle hor görür.

Velhasıl gizlemeyi çok iyi başarsa da aslında sevgiye ve desteklenmeye muhtaç biridir.

İkiliyi birleştirmek amacıyla Choko, Sakura'yı bekarlar partisine davet eder. Sakura önce gitmek istemese de, sonradan fikrini değiştirir. 



Ancak giderken yaşlı bir kadına yardım edince yağmurda çok ıslanır bunun üzerine yaşlı kadının teşekkür için getirdiği demode kıyafetleri giymek zorunda kalır.



Partiye Miki ve Shima'yla giden Sakura çok fazla içer ve sarhoş olur. Eve dönmek için ayrıldığında ise merdivenlerden inerken ayakkabısını düşürü ve sahne Hiroto'nun dur ^_^


Sabah bir otel odasında yanında yabancı bir erkekle uyanan Sakura'nın aklındaki sorular için Hiroto'ya güvenmekten başka çaresi olmayacaktır.


Seni küçük sahtekar :D
Önceleri aradaki yaş farkı yüzünden Hiroto'nun kendinden hoşlanacağına pek inanamasa da Hiroto'nun rüzgarına kapılmaktan kendini kurtaramaz.



Ona kalbini öyle açar ki; Momo'yla öpüşürken gördüğünde bile Hiroto'nun söylediklerine inanır.

Kendine kayıtsız şartsız inanan Sakura gibi birini bulmak da Hiro'nun asıl ihtiyacı olan şeydir.



Böylece Hiroto da kendini açmaya başlar. Sakura'ya kardeşiyle arasında olup biteni bile anlatır, tabi kardeşinin kim olduğunu söylemeden. 



Böylece hızlı bir ilişkiye adım atıp işi beraber yaşamaya kadar getirirler. 


Bu sırada belli etmese de çatım çatım çatlayan Tachibana, kalbini kıran eski sevgilisinin "Ben boşanıyorum yeniden beraber olalım." diyerek şapka tavşanı misali aniden ortaya çıkmasıyla uğraşmaktadır.



Bir şekilde Hiroto'nun Sakura'ya yaklaşma nedenini öğrenen Tachibana, Hirato'dan sessiz bir şekilde Sakura'dan ayrılmasını ister.

İlişkileri bu şekilde başlasa da Hiroto gittikçe Sakura'dan hoşlanır hatta ona evlenme teklifi eder.


Chiyoko ise şansını bir kez daha Tachibana ile denemek isteyip yeniden red cevabı alınca, "Ben mutlu değilim Hiroto nasıl olur?" nidaları atarak, tam da doğum gününde Sakura'ya her şeyi anlatır.



Chiyoko yüzünden Hiroto'ya karşı güveni sarsılan ve her şeyin bir kandırmaca olduğunu düşünen Sakura, Hiroto'yu görmek istemez. Hiroto ise ona her gün bir gül gönderir, sonunda Sakura kendini toplayıp Hiro ile konuşmak istediğindeyse, Hiroto yine Chiyoko yüzünden buluşmaya gidemez.



Arkadaşının haline üzülen Miki'ise ilişkinin nasıl başladığının öneminin olmadığını kanıtlamak için bir organizasyon düzenler ve taş, kağıt, makas oynayarak yeni sevgilisini seçer.

Buluşmaya gidemeyen Hiroto, Sakura kendisini görmeye geldiğinde ise yine! Chiyoko yüzünden Sakura'yla birlikte olmak istemediğini söyler. (Çünkü Chiyoko, Hiroto'yu onunla beraber olursan, hap içip intihar ederim diye tehdit etmiştir.)


Bunları duyduğunda çok üzülen Sakura'ya ise yardım elini yine Tachibana uzatacaktır. Tachibana Sakura'dan kendisiyle beraber Newyork'a gelmesini ister.

Önceleri Newyork meselesine sıcak bakan hatta bavulunu bile hazırlayan Sakura'yı bu kez de Tachibana kandırır. Uçak saati yaklaşırken Sakura'ya Hiroto'nun girdiği yarışmada yaralandığını söyleyerek Sakura'nın Hiro'ya gitmesini sağlar.

Vee sonunda Hiro çok çalıştığı yarışmasını kazanır (hem de ailesinin desteğini de alarak), Chiyoko kendisiyle barışır, Tachibana Newyork yollarına düşer...



ve tabiii bizimkiler birleşirler. Çok şirinler değil mi?

Sakuraaa, Sakuraaa, Sakura... Nereden nereye be güzelim :)



Aşk bir insanı güzelleştirir mi? Güzelleştiriyormuş demek ki ^_^

Not: Bu arada ikisini bir ben mi benzettim? hehe





Puanım:




















4 yorum:

  1. İkisini de almalıyız kısmına bayıldım :DDD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle değil mi ama seçim yapmak zorunda kalmak ne sinir bir şey. (Tabi dramalardakiler için söylüyorum yoksa ben de nerrrdee) Biri de dese haftayı bölelim falan :D

      Sil
  2. J-drama hala izlemedim, neden inat ediyorum bilmiyorum :D Bunun konusu başlamak için iyi gibi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de artık başla :)
      Ben çok sevdim umarım sen de seversin. Karakterler çok sevimliydi ve tabi özellikle Haruma ^_^

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz